Stijn Jonckheere

Knipsel dirigent.PNG

Stijn Jonckheere (°1987) draait al even mee in het HaFaBra verenigingsleven. Hij begon op achtjarige leeftijd bij de lokale jeugdopleiding van de K.H. Sint-Lambertus in Muizen waar hij al snel op klarinet meedraaide in het harmonieorkest en haar opvolger, de K.H. Musina uit Muizen. Stijn is nog steeds actief binnen deze vereniging en zet al enkele jaren mee de bakens uit om de muzikale toekomst van deze vereniging te garanderen.

 

De muzikale microbe woekerde pas echt gedurende zijn studieperiode in Leuven. Tussen 2005 en 2011 speelde Stijn mee in het symfonische Arenbergorkest te Leuven waar hij verscheidene jaren pupiterleider was. Daarna speelde hij ook van 2010 tot 2014 mee in het Alumni Harmonie Orkest uit Leuven waar hij o.m. meewerkte aan enkele Nederlandstalige creaties van muziek van Derek Bourgeois en Jan Van der Roost en was hij actief bij de K.H. Melomanen van de Grote Gete uit Hoegaarden.

Momenteel speelt Stijn nog vast bij de K.H. Musina uit Muizen en de K.H. Sint-Cecilia uit Humbeek. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als gelegenheidsmuzikant bij verschillende orkesten.

 

Zijn eerste stappen in het dirigeren zette Stijn in 2009 bij het opleidingsorkest ‘The Junior Musinade’. In 2011 nam Stijn het dirigentschap van ‘The Junior Musinade’ over en kreeg hij de kans zijn enthousiasme te delen met jonge, beginnende muzikanten.

Om verder te kunnen doorgroeien als dirigent begon Stijn in 2013 aan de driejarige opleiding Directie Instrumentele Muziek aan de Academie De Kunstbrug te Gent bij Bart Picqueur en Dimitri Bracke, twee Belgische topdirigenten. Deze vervolmaakte hij in mei 2016 met grote onderscheiding op zijn eindexamenconcert met de K.H. Sinte-Cecilia Zele, één van de Belgische toporkesten. Van mei 2015 tot oktober 2017 was Stijn actief als dirigent bij de K.F. De Vrolijke Schutters / K.M. De Jonge Fanfare uit Erps-Kwerps/Meerbeek waar hij enkele gesmaakte themaconcerten realiseerde. 

Sinds januari 2018 is Stijn actief bij de Nielse Concertband waar hij wekelijks zijn enthousiasme en kijk op de muziek deelt met de muzikanten en hen de kans geeft het beste van zichzelf te geven. Daarnaast valt Stijn regelmatig in als dirigent bij verschillende orkesten.